کار پس از تحصیل در فنلاند

7 نظر

کار پس از تحصیل در فنلاند از دغدغه های اصلی همه افرادی می باشد که این کشور را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می کنند. هر ساله دانشجویان زیادی از اقصی نقاط دنیا برای ادامه تحصیل و بعد از آن کار در رشته ای که آموخته اند به کشور فنلاند مهاجرت می نمایند. در واقع این کشور شرایط مناسبی را برای دانشجویان در رشته های مختلف علی الخصوص رشته های فنی و کامپیوتر فراهم آورده است. دانشجویان برای این رشته ها حتی بدون داشتن مدرک زبان و تنها با توانایی زبان مورد نیاز می توانند ویزای تحصیلی دریافت نمایند. دانشگاه ها زبان فنلاندی را به صورت رایگان به دانشجویان آموزش داده و به ازای سطح زبان فنلاندی که دانشجویان ارائه نمایند به آنها تخفیفاتی در شهریه دانشگاه ارائه می نماید و حتی با تسلط به این زبان امکان تحصیل رایگان برای آنان فراهم خواهد بود. ضمناً دانشگاه ها به دانشجویان برای ورود به بازار کار کمک کرده و سعی می کنند آنها را با شرکت ها و صنایع خود ارتباط داده تا در نهایت مشغول به کار شوند. حال در این مقاله سعی داریم تا به سوالاتی که در خصوص کار پس از تحصیل در فنلاند در ذهن شما عزیزان وجود دارد پاسخ دهیم. در واقع این مقاله توسط مشاورین خبره موسسه ملک پور (MIE) به نگارش در آمده است تا اطلاعات لازم در خصوص کار پس از تحصیل در فنلاند را در اختیار شما قرار دهد. پس از مطالعه این مقاله شما می توانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی و بررسی شرایط خود جهت اقامت پس از تحصیل در فنلاند، با موسسه تماس گرفته و یا فرم تماس را کامل کنید و از مشاوره رایگان تلفنی با مشاورین مجرب استفاده نمایید.

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

تماس با ما

کار پس از تحصیل در فنلاند

قوانین کار پس از تحصیل در فنلاند

اطلاع از قوانین کار پس از تحصیل در فنلاند برای دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور و سپس اقامت در این کشور را دارند بسیار مهم و ضروری است. اکثر کشورهای دنیا به دانشجویان این اجازه را می دهند تا طی مدت مشخصی پس از تحصیل خود در کشور مقصد بمانند و در آنجا به دنبال کار بگردند. کشور فنلاند به افرادی که در دانشگاه های این کشور فارغ التحصیل شده باشند این امکان را می دهد تا برای اقامت حداکثر 1 سال پس از فارغ التحصیلی خود اقدام نمایند و در این مدت شغل مناسب خود را پیدا کرده و اقامت کاری دریافت نمایند. دانشجویان قبل از فارغ التحصیلی باید برای این کار اقدام نمایند و مقدمات اقامت خود را فراهم آورند. داشتن مدارکی همچون پاسپورت معتبر، مدارک تحصیلی، تمکن مالی مناسب و... می تواند از مهم ترین مواردی باشد که در دریافت این اقامت به دانشجو کمک می کند. اغلب دانشجویانی که با زبان فنلاندی یا سوئدی آشنایی بیشتری داشته باشند شانس بالاتری برای کاریابی دارند و می توانند سریع تر وارد بازار کار شوند. برای اطلاع از شرایط تحصیل در فنلاند و هزینه های آن، مطالعه مقالات زیر را پیشنهاد می کنیم.

مراحل تبدیل اقامت تحصیلی به اقامت کاری در فنلاند

در فنلاند، تبدیل اقامت تحصیلی به اقامت کاری ممکن است به دلیل انتقال از وضعیت تحصیلی به وضعیت کاری یا به دلیل پیدا کردن شغل پس از فارغ‌التحصیلی صورت بگیرد. این تبدیل به مراحل زیر تقسیم می‌شود:

  • یافتن شغل: برای شروع فرآیند تبدیل، شما نیاز به یافتن یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در فنلاند دارید. این شغل باید مرتبط با حرفه و تخصص شما باشد و کارفرما باید قصد استخدام شما را داشته باشد.
  • پیگیری مجوز کاری: پس از یافتن شغل، کارفرما باید به اداره کار محلی (TE-palvelut) درخواست مجوز کاری برای شما دهد. این مجوز به نام "أجازه کار" یا "Työlupa" شناخته می‌شود.
  • تقدیم درخواست اقامت کاری: پس از دریافت مجوز کاری، شما باید به اداره مهاجرت فنلاند (معمولاً پلیس ملی فنلاند) مراجعه کنید و درخواست اقامت کاری (Residence Permit for Employment) را تقدیم کنید. این درخواست شامل اطلاعات شخصی شما، مجوز کاری و اطلاعات مربوط به شغلی که شما قصد دارید در فنلاند انجام دهید، می‌شود.
  • تصمیم‌گیری اداره مهاجرت فنلاند: اداره مهاجرت به فنلاند درخواست شما را بررسی خواهد کرد و تصمیمی در مورد صدور یا عدم صدور اقامت کاری شما خواهد گرفت. این فرآیند ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد.
  • دریافت اقامت کاری: در صورت تصمیم به صدور اقامت کاری شما، شما باید به اداره مهاجرت فنلاند مراجعه کرده و اقامت کاری خود را دریافت کنید. این اقامت معمولاً به مدت یک سال صادر می‌شود و پس از آن می‌توانید اقامت خود را تمدید کنید.

مشاغل مورد نیاز فنلاند

اغلب دانشجویانی که برای مهاجرت به فنلاند از طریق تحصیل اقدام می نمایند این شانس را دارند تا برای کار در این کشور اقدام نموده و شغلی متناسب با رشته تحصیلی خود را بدست آورند. این مقاله توسط کارشناسان موسسه ملک پور نگاشته شده است و هر‌گونه کپی برداری و انتشار آن بدون ذکر منبع شرعاً حرام بوده و پیگرد قانونی دارد. داشتن مدرک تحصیلی از دنشگاه های این کشور کمک بزرگی به یافتن کار به دانشجویان خواهد داشت اما خوب است تا دانشجویان قبل از اقدام برای مهاجرت بازار کار رشته های مختلف و یا مشاغل مختلف را بررسی نمایند تا با یک انتخاب درست شانس خود برای بدست آوردن کار در فنلاند را بالا ببرند. به عنوان مثال دانشجویانی که در رشته های فنی و مهندسی تحصیل می نمایند اغلب شانس بسیار بالایی برای کار پس از تحصیل در فنلاند دارند و می توانند در شرکت های معتبر در این کشور مشغول به کار شده و حقوق بالایی دریافت کنند. اما اگر بخواهیم مشاغل مورد نیاز فنلاند را ببینیم به مشاغلی می رسیم که برخی از آنها در جدول ذیل قابل مشاهده می باشند.

 

مشاغل مورد نیاز فنلاند

برنامه نویس

پرستار

مکانیک خودرو

گفتار درمانگر

نماینده فروش بازرگانی

نظافتچی

آرایشگر

آشپز

متخصصین IT

حسابدار

 

نحوه کاریابی پس از تحصیل به همراه معرفی مؤسسات کاریابی در فنلاند

سوال مهمی که اغلب دانشجویان متقاضی تحصیل در فنلاند می پرسند این است که از چه روش هایی می توان پس از تحصیل وارد بازار کار این کشور شد؟ چه کسانی در امر کاریابی به آنها کمک خواهند کرد؟ در پاسخ به این سوال باید یادآور شویم که بسیاری از دانشگاه های دنیا از جمله کشور فنلاند ارتباطات بسیار خوبی با صنایع و شرکت های کشور خود دارند و می توان گفت درصد بالایی از دانشجویان پس از فارغ التحصیلی با کمک دانشگاه های خود به شرکت ها برای کار معرفی شده و مشغول به کار می شوند و شانس بسیار بالاتری نسبت به افرادی که از کشور دیگری برای کار در فنلاند اقدام می کنند دارند. البته ار دیگر روش های یافتن کار پس از تحصیل در فنلاند می توانیم به مؤسسات کاریابی نیز اشاره نماییم که می توانند یاری رسان دانشجویان در امر کاریابی باشند. این مؤسسات با گرفتن رزومه و اطلاعات مورد نیاز از دانشجویان آنها را به شرکت هایی که نیاز به نیروی کار با شرایط آنها دارند راهنمایی می نمایند. در جدول زیر می توانید نام برخی از شرکت هایی که برای کاریابی در فنلاند اقدام می نمایند را مشاهده نمایید.

 

مؤسسات کاریابی در فنلاند

www.voxtel.fi

www.manpowergroup.fi

carrot.fi

eezy.fi

biisoni.fi

www.adecco.fi

 

همچنین شما عزیزان می توانید با تهیه محصول راهنمای گام به گام تا کار در خارج از کشور که به همت و کوشش استاد ملک پور تهیه و تنظیم شده است، خودتان با نحوه کاریابی در فنلاند و سایر کشورها آشنا شده و شغل مورد نظر خود را بدست آورید.

گام به گام تا اخذ کار

نرخ بیکاری و بازار کار فنلاند

برای اینکه با آگاهی کامل برای کار در کشور فنلاند اقدام نمایید بهتر است تا ابتدا بازار کار این کشور را شناسایی نمایید و برای این منظور باید مواردی همچون نرخ بیکاری و میزان حقوق دریافتی را مورد تحلیل و ارزیابی دقیق قرار دهید. با بررسی آمارهای بین المللی نرخ بیکاری فنلاند در 10 سال گذشته را در نمودار قالب نمودار زیر تهیه و خدمت شما عزیزان ارائه نموده ایم. با توجه روند قابل مشاهده در نمودار می توانیم به این نتیجه برسیم که فعالیت های مثبتی برای کار در این کشور در حال انجام است و دانشجویانی که در این کشور تحصیل می نمایند شانس خوبی برای کار در این کشور دارند.

نمودار نرخ بیکاری فنلاند

حال که نرخ بیکاری فنلاند را مورد بررسی قرار داده ایم خوب است تا میزان حقوق برای کار در این کشور را نیز مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهیم. افراد شاغل در فنلاند به طور میانگین 4,690 یورو در ماه درآمد خواهند داشت که می توان حداقل حقوق میانگین را 1,190 یورو و حداکثر حقوق میانگین را 20،900 یورو را برای کار در این کشور در نظر گرفت. این تفاوت در سطح دستمزد به دلیل تفاوت در مشاغلی است که در این بررسی در نظر گرفته شده است.

کار همزمان با تحصیل فنلاند

در فنلاند، دانشجوها می‌توانند در حالت کار همزمان با تحصیل فعالیت کنند، اما باید مقررات مربوط به کار و تحصیل را رعایت کنند. معمولاً دانشجوها می‌توانند به صورت پاره‌وقت کار کنند و در کنار آن تحصیلات خود را ادامه دهند.

  • ساعات کاری مجاز: در طول سال تحصیلی، دانشجوها معمولاً تمرکز بیشتری بر روی تحصیل دارند، بنابراین زمان کاری آن‌ها محدودتر است. معمولاً تعداد ساعات کاری مجاز در هفته برای دانشجوها حدود 25 ساعت در هفته  مشخص شده.
  • ساعات کار درتعطیلات تحصیلی: در دوره‌های تعطیلات تحصیلی، مانند تعطیلات تابستانی و تعطیلات زمستانی، دانشجوها می‌توانند به طور کامل و بدون محدودیت در ساعات کاری فعالیت کنند.

برای دانشجویان در فنلاند، چندین گزینه شغلی موجود است که می‌توانند در طول دوره تحصیلی خود انتخاب کنند، این شامل موارد زیر می‌شود:

  • کار در صنعت خدمات: دانشجوها می‌توانند در رستوران‌ها، کافه‌ها، هتل‌ها، و سایر مکان‌های خدماتی به عنوان پرسنل خدماتی یا پذیرش کار کنند.
  • کار در فروشگاه‌ها: دانشجوها می‌توانند در فروشگاه‌های مختلف به عنوان فروشنده یا کارمند فروش فعالیت کنند.
  • کار در محیط دانشگاه: برخی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی به دانشجوها فرصت کار در دانشگاه را ارائه می‌دهند، مانند کار در کتابخانه، مراکز ورزشی، یا بخش‌های مختلف اداری.
  • کارهای آموزشی: برخی دانشجوها می‌توانند به عنوان استادیار یا کمک‌آموزشی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی فعالیت کنند.
  • کارهای آنلاین: ممکن است دانشجوها به عنوان فریلنسرها یا کارمندان از راه دور در زمینه‌های مختلف فعالیت کنند، مانند تایپیست، ترجمه، وب‌سایت‌سازی و غیره.

وضعیت اقامت و اخذ تابعیت با کار پس از تحصیل در فنلاند

در بررسی موضوع اقامت و تابعیت باید چند نکته را مد نظر قرار دهیم. اولین نکته این است که سال های تحصیل برای دانشجویان به عنوان سال های اقامتی برای دریافت اقامت دائم محسوب نمی شود و نکته بعد اینکه از روزی که فرد قرارداد کاری خود را امضا نمود و مشغول به کار شد و به دولت این کشور به ازای کار خود مالیات پرداخت کرد می تواند وارد پروسه اقامت دائم گردد. در واقع افراد پس از 4 سال کار در کشور فنلاند می توانند به اقامت فنلاند را دست پیدا کنند. پس از دریافت اقامت دائم در صورتی که حضور شخص در کشور فنلاند تداوم داشته باشد و با جامعه این کشور از نظر فرهنگ، زبان، آداب و رسوم و بسیاری از موارد دیگر ادغام شود می تواند برای اخذ تابعیت فنلاند اقدام نماید. البته ذکر این نکته ضروری است که شخص در مدت حضورش در فنلاند باید قوانین این کشور را رعایت نموده باشد تا مشکلی برای دریافت پاسپورت برای وی ایجاد نشود.

⬅️ چنانچه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره کار پس از تحصیل در فنلاند هستید، اینجا کلیک کنید ➡️

 


سوالات متداول

✔️ آیا با کار در فنلاند می توان به تابعیت این کشور دست یافت؟

بله، نیروی کار خارجی در این کشور بعد از 4 سال کار و پرداخت بیمه و مالیات می تواند به اقامت دائم و پس از 5 سال به تابعیت این کشور دست یابد.

✔️ دانستن زبان فنلاندی چقدر در کاریابی در فنلاند تاثیر دارد؟

مانند تمامی کشورهای دنیا، کارفرمایان از افرادی که بتوانند به زبان بومی منطقه تسلط داشته باشند استقبال بیشتری می کنند و در واقع دانستن زبان فنلاندی شانس کاریابی را برای فرد افزایش می دهد.

✔️ آیا می توان بدون کمک مؤسسات کاریابی برای کار در فنلاند اقدام نمود؟

بله، در صورت اشراف به امور خود شما می توانید برای کار اقدام نمایید و همچنین دانشگاه ها برای کار پس از تحصیل در فنلاند کمک های زیادی به دانشجویان انجام می دهند.

✔️ شرایط برای تحصیل و سپس کار برای چه رشته هایی در فنلاند بهتر است؟

اغلب رشته های فنی و مهندسی مانند مکانیک، برق، IT، کامپیوتر و... شانس بسیار بالاتری برای کار پس از تحصیل در این کشور دارند.


_____________سخن پایانی _____________

در این مقاله در خصوص موضوعات مختلفی پیرامون موضوع کار پس از تحصیل در فنلاند و اقامت پس از تحصیل در فنلاند پرداختیم از جمله اینکه شرایط و ضوابط قانونی برای این امر به چه صورت است و دانشجویان پس از تحصیل به چه صورتی می توانند وارد بازار کار شوند. علاوه بر این موارد با مشاغل مورد نیاز، شرایط حقوق و درآمد و بسیاری از موضوعات دیگر آشنا شدیم. در جمع بندی این موضوع می توانیم به این نتیجه برسیم که افرادی که به صورت دانشجو وارد فنلاند می شوند در صورت انتخاب درست رشته تحصیلی می توانند شانس بالایی برای کار پس از تحصیل در فنلاند داشته باشند و شرایط به مراتب راحت تری نسبت به افرادی که در این کشور تحصیل نکرده اند خواهند داشت زیرا سایرین باید برای کار در این کشور از یک کارفرما پیشنهاد شغلی دریافت نمایند که کار دشواری می باشد. در این مقاله که توسط کارشناسان مجرب موسسه ملک پور به رشته تحریر در آمده است کار پس از تحصیل در فنلاند را با نگاهی کارشناسانه مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم. در صورتی که پس از مطالعه آن قصد اقدام و یا سوالی در این زمینه داشته باشید می توانید از طریق تماس تلفنی با موسسه و یا تکمیل فرم تماس، از مشاوره رایگان تلفنی با کارشناسان موسسه استفاده نمایید و یا اینکه سوال خود را در قسمت دیدگاه ها یادداشت نموده و پاسخ خود را در کمترین زمان ممکن دریافت نمایید.

امتیاز 5 از 5 ( 8 رای ثبت شده)

ثبت پرسش
تمجید رسولی
سلام ممنون بابت این همه اطلاعات مفید در مورد کار پس از تحصیل در فنلاند. کشور فنلاتد به مهندس مکانیک نیاز دارد؟ من الان ۲۹ سالم هست و لیسانس مکانیک دارم بدون سابقه کار باید با کاریابی ها مکاتبه کنم شما این خدمات را دارید؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
با سلام و عرض ادب دوست عزیز رشته شما رشته ی خوبی است اما برای کار در کشور فنلاند باید پیشنهاد شغلی داشته باشید و مثل آلمان و اتریش نیست که به مهندس مکانیک ویزای جستجوی کار بدهد. پیشنهاد می کنم حتما با موسسه تماس بگیرید تا شرایط عمومی شما بصورت رایگان بررسی شود. موفق باشید.
مهرزین
سلام آیا میتوان پس از تحصیل تحصیل دوره ارشد و لیسانس‌ در فنلاند برای کار اقدام کرد؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ادب. بله، حتی برخی از دانشگاه ها در امر کاریابی به شما کمک میکنند و برخی از رشته ها تضمین کار دارند.
Mina
سلام خسته نباشيد براي تحصيل اگر بخواهيم در رشته علوم كامپيوتر اقدام كنيم شرايط كاري به چه صورت أست ايا نياز داره ؟؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
باسلام بله این رشته بازار کار خوبی دارد.
غلامی
سلام وقت بخیر ایا سال های تحصیل در فنلاند جز سال های اقامت محسوب میشود؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ادب. بله، بر اساس شرایطی میتواند جزو سال های اقامتی برای رسیدن به اقامت دائم باشد
بهیاری
سلام وقت بخیر خدا قوت بعد از تحصیل میشه در زمینه آرایشگری کار پیدا کرد و اقامتو تبدیل کرد یا حتما باید در زمینه رشته تحصیلی باشه؟ ممنونم از شما
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ادب. در صورتی که شغل شما حداقل حقوق را داشته باشد میتوانید اقامت کاری دریافت نمایید.
بردیا قاسمی
سلام و عرض ادب من شنیدم با ایلتس ۵.۵ هم میتونیم برای تحصیل فنلاند بدون در نظر گرفتن سن اقدام بکنیم. این رو چطور میشه بررسی کرد با توجه به شرایط بنده؟
X

فرم پاسخ به این نظر



پاسخ کارشناسان
سلام و عرض ادب. شرایط شما باید دقیق مورد بررسی قرار بگیرد و برای این منظور پیشنهاد میکنیم از مشاوره رایگان با مشاورین استفاده کنید و با شماره 02149196000 تماس بگیرید.
مشاوره رایگان